Sterren onderweg

Sterren onderweg
door VROUWE CONNEXXIA

In het Regionieuws van Connexxion (2001) heeft een rubriek gestaan over de astrologische kenmerken van chauffeurs, hierbij het overzicht. De percentages van ‘onze regio’ zijn van de regio destijds:  Regio Midden, standplaats Zeist.
Wie eens wat meer over astrologie wil lezen: www.noordknoop.nl

De Ram
( ± 21 maart – 20 april)

Ram als eerste teken van de dierenriem houdt ervan om steeds nieuwe dingen te beleven en is daarin heel impulsief, soms wat (d)rammerig. Hij* doet eerst, voordat hij denkt en blijft ergens altijd die kwajongen die als eerste voor kattenkwaad stemt. Hij voelt zich in zijn element als hij lichamelijk bezig is en vindt té veel routine saai. Dus na elke rit even de bus doorlopen, een rondje joggen en dan weer verder. Hij kan wat ongeduldig zijn, daardoor wil hij misschien wel eens te hard rijden en er van overtuigd zijn dat hij altijd voorrang heeft. Risico’s nemen is hem niet vreemd. Wat in hem opkomt zegt hij recht voor zijn raap, maar met een kinderlijke naïviteit. Eerlijkheid is dan ook een van zijn goede eigenschappen, naast spontaniteit en openheid.
In onze regio waren 97 (9,25%) Ramchauffeurs.

*Hij/zij


De Stier( ± 21 april – 20 mei)

De stier komt wat langzaam op gang, maar eenmaal bezig, is hij niet meer te stoppen. Hij is wat traag soms en met een te krap dienstenpakket kan hij niet uit de voeten,  hij heeft een hekel aan haasten. Hij gaat, ondanks dat, koppig door en is daardoor een betrouwbare werknemer.Hij houdt van de geneugtes des levens, lekker eten, een goed glas wijn, een lekkere massage en vooral gezelligheid. Hij is het liefst thuis, werkt graag in de tuin en een beetje kokkerellen vindt hij ook leuk. Dus recepten uitwisselen met passagiers, praten over koetjes en kalfjes, een lekker bakkie koffie op zijn tijd met een gezellige babbel met collega’s, ja, dan houdt de stier het wel vol. Maar zit hem niet te veel achter de broek, want daar wordt hij op den duur nerveus en humeurig van.
In onze regio waren 97 (9,25%) Stierchauffeurs.


Tweelingen( ± 21 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn gezellige mensen die graag met Jan en Alleman een babbel maken. Op feestjes doen ze het erg goed, ze houden de gasten wel aan de praat door bv leuke moppen en verhalen ober dingen die ze hebben meegemaakt. Alleen zijn is niet hun sterkste kant.  Ze zijn in veel zaken geïnteresseerd, maar het hoeft niet altijd zo heel erg diep te gaan, een gezellig praatje met een passagier of collega is voldoende. De telefoon is hun belangrijkste instrument en op de bus de combofoon. Het teken Tweelingen hoort bij Mercurius, de planeet van communicatie en….vervoer. Ze houden van mensen, maken gemakkelijk contact en reizen graag.Een uitgelezen sterrenbeeld voor een buschauffeur, zou je denken. Toch is dit teken onder onze chauffeurs het minst vertegenwoordigd. Zou dat komen door het bordje voorin de bus: ‘niet spreken met de bestuurder’ en de ingestelde beperkingen voor het gebruik van de combofoon? Mogelijk kunnen ze in dit vak toch niet helemaal hun ei kwijt.
In onze regio waren 73 (6,96%) Stierchauffeurs.


Kreeft ( ± 21 juni – 21 juli)

Kreeften zijn emotioneel en de familie is hun meest dierbare bezit. Ze houden van gezelligheid en als je diep in hun hart kijkt willen ze de bus ook wel wat aankleden met plantjes, foto’s en gordijntjes. De passagiers een kopje koffie aanbieden en een muziekje draaien als teken dat het zo fijn is om met de bus mee te gaan. Maar ja, als ze daar gehoor aan geven dan zouden ze door de collega’s wel eens uitgelachen kunnen worden. Dus trekken ze een schild over hun gevoel en lijken ze onaantastbaar, soms zelfs wat stekelig. Maar thuis voor de buis, in hun vertrouwde omgeving, bij een trieste film laten ze de tranen de vrije loop. Heerlijk die emoties van de Kreeft. Vraag de kreeftcollega naar zijn kinderen en hij tovert vast wel wat foto’s tevoorschijn en vertelt uitgebreid hoe het met de familie gaat. Het is de Moeder onder de sterrenbeelden.
In onze regio zijn 90 (8,58%) Kreeftchauffeurs.


Leeuw ( ± 21 juli – 21 augustus)

Leeuwen zijn leiders en op de bus hebben ze de scepter in handen, zij hebben de leiding en vertellen wat anderen moeten doen. Ze hebben graag personeel onder zich, dus een conducteur zou welkom zijn. De manen van de Leeuw symboliseren het haar, dus je zult een Leeuw vaak zijn haar zien kammen en in de spiegel kijken. Bijna elke Leeuw heeft ook wel ergens een sieraad, een ketting, een armband of een paar ringen. Ze willen gehoord en gezien worden en een lege bus is dus niets voor hen, alhoewel, dan zullen zij zich het meest centrale voertuig op de weg voelen: Mensen ga opzij, ik ben groot, dus belangrijk! Gezag en macht verwisselen ze nog wel eens. Ze hebben veel ruimte nodig. Zodra een Leeuw een kamer binnenkomt voel je dat direct. Maar met al die pracht en praal zijn ze vaak ook heel onzeker en bij veel Leeuwen (kinderen) vinden we faalangst. Met heel veel complimentjes kun je daarin helpen. Dus geef ze af en toe een fooitje!
In onze regio zijn 91 (8,7%) Leeuwchauffeurs.


Maagd ( ± 22 augustus – 22 september)

Maagden zijn dienstbaar en op de bus is daar veel werk voor. Ze leveren graag service, zijn bescheiden en vriendelijk en soms heel precies. Ze letten op details en zijn ordelijk en netjes. De bus zal dus goed op tijd rijden. Ze kunnen erg kritisch zijn en zullen elk detail op een (verkeerd) abonnement waarnemen. Geef henzelf geen kritiek, want die hadden ze zichzelf al gegeven, ze streven perfectie na. Ze kunnen vallen over een muis, maar een olifant zien ze niet staan, ze verdiepen zich zo in details dat ze de grote lijn vaak kwijt raken. Ze zijn geïnteresseerd in zaken als gezondheid en hygiëne.
Behulpzaam, zorgzaam en dienstbaar en dus is het ook niet verwonderlijk dat dit sterrenbeeld het meest voorkomt onder de chauffeurs in onze regio. Wees zuinig op ze, ze hebben hart voor het werk en zijn goede werknemers, maar…. ze hebben ook hun grenzen.
In onze regio zijn 101 Maagd chauffeurs (9,63 %)


Weegschaal ( ± 22 september – 22 oktober)

De Weegschaal chauffeur zal graag in een bus rijden met een mooie reclame erop, hij houdt van schone kunsten. Mogelijk vindt hij de bus wat saai en gaat hij deze verfraaien met wat leuke posters, een bloemetje of hij doet dit gewoon door zelf wat sfeer mee te brengen. Hij is erg gericht op persoonlijke contacten en hij heeft een hekel aan ruzie. Hij kan prima als vrederechter optreden en conflicten in goede banen leiden. Misschien wil hij wel VIC’er worden. Maar mogelijk is daar te veel agressie, daar kan hij niet zo goed tegen.
Goed voor hem is dat er een Connexxion uniform is, want kiezen wat hij aan moet is een probleem. Kiest hij het ene dan kan hij niet voor het andere kiezen en dat is toch wel jammer. Met die vaste kleding is dat niet zo moeilijk. Hij houdt van sieraden, maar liever klein en mooi dan lelijk en opvallend. Hij is een redelijk zachtaardig persoon, vriendelijk in de omgang.
In onze regio zijn 85 Weegschaal chauffeurs (8,10 %)


Schorpioen ( ± 22 oktober – 22 november)

De Schorpioen op de bus wordt liever niet gezien en zal misschien het liefst avond en nachtdiensten draaien. Hij zal echter zijn licht wel op zijn medemens richten, want hij is erg geïnteresseerd in het wel wee van anderen. Hij is als een detective die zijn onderzoek grondig uitvoert en de gevolgen zijn meedogenloos. Dus zwartrijders opgelet: bij een scorpiochauffeur bestaat geen pardon, betalen of eruit, NU! Hij heeft een heftig gevoelsleven, maar dat zie je niet aan hem, dat houdt hij voor zichzelf of voor mensen die hij op en top vertrouwt. Als Schorpioenen voor je gaan dan doen ze het ook helemaal, maar is er iets dat hen kwetst dan is het over en UIT, ze zijn echt mensen van ‘alles of niets’.
In onze regio zijn 91 (8,4%) Schorpioenchauffeurs.


De Boogschutter ( ± 23 november – 22 december)

Een chauffeur met Boogschutter als zonneteken houdt van reizen en de streekbus is mogelijk wat te beperkt voor hem. Met een touringcar zou hij misschien een betere weg in zijn leven vinden, voorbij de lands- en andere grenzen, naar andere culturen. Hij is de leraar onder de sterrenbeelden en weet altijd wel te vertellen hoe iets beter kan of hoe zijn visie op iets is. Hij komt wat betweterig over en je moet hem soms de mond snoeren als hij je weer eens de les wil gaan lezen. Hij is optimistisch en ziet de wereld van de zonnige kant. Het zonnetje in de bus dus, goed voor de collega’s die wat zwaar op de hand zijn. Ze hebben een hoge mate van ‘eigen wijs’ zijn, maar willen uiteindelijk toch wel hun horizon verbreden. Boogschutters genieten van een lekkere boom opzetten, maar ze moeten wel om de tijd van vertrek denken, want in hun enthousiasme zouden ze dat vergeten.
In onze regio zijn 78 (7,4%) Boogschutterchauffeurs.


De Steenbok ( ± 21 december – 20 januari)

Een chauffeur met Steenbok als zonneteken is een betrouwbare werknemer en gaat moeilijkheden niet uit de weg, dus kan hij op de bus zijn talenten kwijt. Hij is serieus en doet een taak met veel verantwoordelijkheid. Hij wil beloning naar arbeid, maar een zekere status is ook van belang, hij wil waardering voor zijn kunnen. Als kind wilde hij al volwassen zijn en hij houdt dan ook niet van kinderachtig gedoe. Regels en wetten zijn voor hem als vanzelfsprekend en hij zal zich daar zo veel mogelijk aan houden. Weinig bekeuringen dus. Hij is ambitieus en wil wel hoger op de ladder komen, misschien is een dubbeldekker iets voor hem of zitting in een of andere commissie. De humor van een Steenbok kan wat verscholen liggen, maar hij heeft het wel. Hij lacht het liefst om zijn eigen grapjes. Hoe ouder hij wordt, hoe jonger hij lijkt. Zoals een bok betaamt kan hij plezier hebben aan het op grote hoogten eenzaam rondzwerven, je kunt hem dus rustig alleen op pad sturen..
In onze regio zijn 83 (8%) Steenbokchauffeurs.


De Waterman (± 21 januari – 20 maart)

Een Waterman-chauffeur wil liever geen rondjes om de kerk rijden en als hij ze wel moet rijden, dan doet hij dat net zo lief de andere kant op, want dat geeft wat afwisseling. Hij is erg begaan met het lot van zijn medemens en voor hem is iedereen gelijk. Of er nu een zwerver in zijn bus stapt of de minister-president, ze moeten allemaal stempelen. Rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel. Laat deze chauffeur maar een nieuw uniform ontwerpen, het zal blijken dat hij een trendsetter is met originele ideeën. Mogelijk draagt hij zijn stropdas net iets anders dan de collega’s of heeft hij een hippe zonnebril op zijn hoofd. Inventief is hij en heeft voor een probleem vaak zeer unieke oplossingen. Met een paperclip en een veiligheidsspeld improviseert hij kleine reparaties, dus voeg deze bij zijn dienstenboek en de technische dienst zal niet meer nodig zijn. Kijk uit, hij heeft een eigen mening.
In onze regio zijn 84 (8,1%) Boogschutterchauffeurs.


De Vissen ( ± 20 februari – 21 maart)

Vissen zijn het meest gevoelige teken in de dierenriem, maar gevoel wordt bij chauffeurs (mannen) niet altijd op prijs gesteld. Daarom hebben veel vissenchauffeurs zich gewapend met een macholaag en laten ze hun gevoel moeilijk zien. Toch dromen ze vaak weg naar verre oorden en hebben idealen waar jij en ik niet van kunnen dromen. Zij wel, en het is te hopen dat ze wakker worden als er passagiers bij de halte staan. Ze hebben een haarscherpe intuïtie en kunnen soms ook vormen van helderziendheid hebben. Handig als je voelt dat er bij de volgende halte toch niemand staat, dan kan je verder dromen, of dat je voelt dat een passagier hoofdpijn heeft, dan kun je een aspirientje geven. Ze zijn dol op water en warmte, dus laat die Vissen niet langs een sauna rijden.
In onze regio zijn 82 (7,8%) Vissenchauffeurs.


meer informatie over astrologie: www.noordknoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *